Browsing Norwegian Institute of Public Health Open Repository by Subject "Kosthold"
Now showing items 1-7 of 7
-
Effekten av et gratis skolemåltid- en kunnskapsoppsummering
(Research report, 2023)Innledning Gratis skolemat blir sett på som et tiltak som kan påvirke både helse og skolerelaterte utfallsmål. Hensikten med denne rapporten er å oppsummere hva forskningen sier om effekten av et gratis skolemåltid. ... -
Evaluering av Matbransjens faglige utvalg. En evaluering av den norske selvreguleringsordningen som begrenser markedsføring av usunn mat og drikke rettet mot barn og unge
(Research report, 2020)Innledning Regulering av markedsføring av usunn mat og drikke mot barn og unge er anerkjent som ett av mange tiltak som kan bidra til et bedre kosthold. Tiltaket inngår ofte som ett av flere tiltak i den samlede innsatsen ... -
Har restriktive tiltak gjennom pandemien hatt konsekvenser for unges kosthold og spisevaner? Notat 2023
(Others, 2023)Strenge tiltak under covid-19 pandemien førte til store endringer i barn og unges hverdag. Studier fra andre land har vist til dels store endringer i spisevaner og økt forekomst av overvekt og fedme, spesielt hos barn. FHI ... -
Kartlegging av hvordan fylker og kommuner jobber for å fremme et sunt, bærekraftig og klimavennlig kosthold
(Research report, 2023)Kostholdets betydning for bærekraft og klima har fått økt oppmerksomhet de senere årene, og det er i stor grad sammenfall mellom et sunt og et bærekraftig og klimavennlig kosthold. Et tverrfaglig team fra Senter for ... -
Kartlegging av kostholdsvaner og kroppsvekt hos voksne i Norge basert på selvrapportering – Resultater fra Den nasjonale folkehelseundersøkelsen 2020
(Research report, 2021)I Norge har det vært mangel på jevnlig oppdaterte, landsrepresentative data om kosthold. De store, grundige kostundersøkelsene blant voksne gjennomføres cirka hvert 10. år, men det er behov for å følge noen kostholdsindikatorer ... -
Kosthold og psykisk helse Oppfølging av punkt 5.5 i Nasjonal handlingsplan for bedre kosthold (2017–2021)
(Research report, 2023)Hovedbudskap Forskning på ernæring og psykisk helse består i hovedsak av observasjonsstudier, og i mindre grad av intervensjonsstudier. Observasjonsstudiene er av forholdsvis høy kvalitet, og gir grunnlag for å konkludere ... -
Småbarnskost 3. Landsomfattende undersøkelse av kostholdet blant 2-åringer i Norge
(Research report, 2020)Småbarnskost 3 er den tredje landsomfattende kartleggingen av kostholdet blant 2-åringer i Norge. I februar 2019 ble 3000 mødre til barn født i februar 2017 invitert til å fylle ut et spørreskjema om kostholdet til barnet ...